123ZING

De digitale muziekmethode vol energie!

banner-123-zing-2
Onze taak
In opdracht van

Over 123ZING

123ZING is een digitale muziekmethode voor het basisonderwijs. Met 123ZING kan elke leerkracht structureel en met plezier muziekonderwijs geven aan groep 1 tot en met 8 groep. 

Met ruim 3500 scholen en meer dan 700.000 leerlingen is 123ZING een belangrijke factor voor muziekonderwijs. Met meer dan 650+ energieke liedjes en lessen kunnen leerlingen elke dag aan de slag met lesmateriaal zoals: leerliedjes, wereldmuziek, componeertools, quizzes en themaliedjes!

Naast het maken van energieke liedjes en lessen bieden ze ook veel verschillende vormen van scholing zoals E-learnings, Webinars, Teamtraingen, Implementatietrainingen en diverse workshops. Op deze manier kan elke docent het maximale uit de methode halen!

De opdracht

Het ontwerpen en ontwikkelen van een professionele publieke website die gebruikers informeren over alles wat 123ZING te bieden heeft. Denk aan lanceringen, algemene informatie, scholing en het laatste nieuws. De site moet vertrouwen, energie en muziek uitstralen. 123ZING biedt meer dan 650+ liedjes en interactieve lessen. Deze rijkheid moet te voelen zijn wanneer je de website bezoekt.

De oude website functioneerde voornamelijk als inlogsite voor het platform. De nieuwe site moet gebruikers verspreiden over meerdere interessante pagina’s. Ook moet meer worden gestuurd op conversie. 

Vindbaarheid

De oude site werd gevonden op een aantal basis zoekwoorden zoals muziekmethode. Echter stonden deze pagina’s nooit op de 1ste positie in Google.

Oude website 123ZING

Het resultaat

Na een aantal maanden bikkelen in samenwerking met het hele 123ZING team hebben we de gehele website afgerond! Bij de lancering bestond de website uit meer dan 30 uniek ontworpen pagina’s. Inmiddels is dit opgelopen naar meer dan 80 unieke pagina’s.

De website stijl is doorgetrokken in alle andere uitingen van 123ZING zoals posters, flyers en social media berichten. De website heeft een rustige maar vertrouwde uitstraling. We hebben groen gecombineerd met een fel oranje om de conversie te vergroten.

Vindbaarheid + data

Met jaarlijks meer dan 1.200.000 bezoekers groeit de online aanwezigheid van 123ZING aanzienlijk. Hieronder een aantal belangrijke doelen die zijn behaald:

Lanceringsvideo website

Drukwerk

Campagne beeldmerk