wat-is-wordpress-2

Wat is WordPress

WordPress is een open source platform waarop je websites kunt bouwen. Wij gebruiken WordPress als CMS om maatwerk websites in te ontwikkelen. Wij hebben deze keuze gemaakt omdat de klant vanuit hier gemakkelijk zelf de website kan beheren.

WordPress. Misschien heb je er al eens over gehoord of is dit volkomen nieuw voor je. Bij PurpleBird houden we ons volop bezig met WordPress en creëren we optimaal werkende websites. Maar wat is WordPress dan precies en wat zijn de voordelen hiervan? Wij vertellen het je in dit artikel.

WordPress uitgelegd

WordPress is een speciaal systeem (CMS) waarmee je een website, webshop of blog mee kunt beheren zonder dat je hiervoor over veel technische kennis hoeft te beschikken. Wil je een website bouwen met WordPress, dan is het goed te weten dat deze geheel op de programmeertaal PHP draait. Dit betekent dat je bij het bouwen van je website met WordPress zelf geen PHP hoeft te schrijven. WordPress is het meest gebruikte CMS voor het maken van websites, doordat het zo gebruiksvriendelijk is.

De voordelen van WordPress

WordPress brengt verschillende voordelen met zich mee voor jouw website. Zo is WordPress niet alleen zeer gebruiksvriendelijk. Het CMS brengt nog diverse andere voordelen met zich mee die wij hieronder voor je op een rij hebben gezet.

Diverse mogelijkheden

Met WordPress is vrijwel alles mogelijk. Er bestaan vele soorten plug-ins en er worden telkens weer nieuwe ontwikkeld. Misschien denk je dat de mogelijkheden met WordPress vrij beperkt zijn, omdat je een aantal designs bent tegengekomen die niet zo mooi zijn. Dit zegt echter niets over de mogelijkheden van dit CMS. Vaak zijn deze websites niet gemaakt door professionals, maar door mensen die over weinig kennis van WordPress beschikken. Of je nu een website, webshop of een blog wilt, met WordPress zijn de mogelijkheden eindeloos. Dat laten we graag een keer persoonlijk aan je zien.

Betere vindbaarheid

WordPress zorgt ervoor dat jouw website een betere online positie krijgt in de Google zoekmachine. Dit doe je door gebruik te maken van SEO optimalisatie. Door je WordPress website zo aan te passen dat deze voldoet aan de eisen van goede SEO, zorg je ervoor dat je een hogere ranking in Google krijgt. Dit kun je doen door een SEO plugin te installeren, waarmee je vervolgens jouw website gaat verbeteren. Denk aan Semrush, Yoast, HubSpot of All In One SEO.

Veilig open source systeem

WordPress heeft als groot voordeel dat het een veilig open source systeem is. Het is gratis te gebruiken. WordPress maakt gebruik van verschillende soorten plug-ins, ofwel bouwstenen, die ervoor zorgen dat websites optimaal werken. Het CMS is altijd in ontwikkeling en er worden regelmatig nieuwe updates uitgevoerd. Denk aan beveiligingsupdates. Hierdoor blijft het systeem veilig om in te werken voor iedereen.

Eenvoudig zelf je website beheren

Wat erg prettig is aan WordPress, is dat je helemaal geen kennis nodig hebt over websites of webdesign om zelf je website te onderhouden. Via WordPress beheer je eenvoudig je eigen content. Dit betekent dat je niet perse van een webdesign bureau afhankelijk bent. Toch kan het zeker aan te raden zijn om een professioneel bureau in  te schakelen als je nog beter wilt scoren met jouw website. Onze specialisten helpen je graag verder met jouw WordPress website.

Meer kennisbank artikelen

Wat is Cocreatie? 

Wat is Cocreatie? 

Wat is Codesign

Wat is Codesign

Wat is een concurrentiestrategie

Wat is een concurrentiestrategie
× Stel direct je vraag