user-experience-2

Wat is User Experience

User Experience, ook wel UX design genoemd, zorgt ervoor dat jouw website een stuk succesvoller is. Maar wat is User Experience eigenlijk en waarom is het zo belangrijk voor je website? In dit artikel vertellen wij je wat User Experience precies is en wat de voordelen hiervan voor je website zijn

User Experience uitgelegd

User Experience is een ander woord voor ‘gebruikerservaring’. De User Experience houdt alle interacties die een persoon met een website heeft in. Het is het gevoel dat de persoon krijgt terwijl deze aan het rondsurfen is op jouw website. Een goed UX design zorgt ervoor dat de websitebezoeker op een zo prettig mogelijke manier de taken op de website kan vervullen. Denk aan snel kunnen doorklikken naar wat hij of zij wil vinden, contact opnemen, enzovoort. Wanneer een bezoeker een goed gevoel overhoud aan het bezoeken van jouw website, zullen ze deze sneller weer bezoeken of eerder overgaan tot het inschrijven voor een nieuwsbrief of het doen van een aankoop. Je wilt natuurlijk dat bezoekers specifieke acties op jouw website uitvoeren en bepaalde doelen bereiken. Daarom is het belangrijk dat de functionaliteiten van je website goed op jouw bezoekers zijn afgestemd.

Waarom je focussen op de User Experience?

Je focussen op een goed UX design is zeker aan te raden. Zo heeft de User Experience zowel voordelen voor jou als je websitebezoekers te bieden. Deze voordelen hebben wij hieronder voor je op een rij gezet.

Meer conversie

Met een goede User Experience komt jouw doelgroep sneller waar deze zijn moet. Dit zorgt ervoor dat de gebruiksvriendelijkheid van je website nog beter wordt. De kans op conversie neemt hierbij eveneens toe. Met conversie bedoelen we ook wel het aantal mensen dat tot een aankoop overgaat. Denk aan contact opnemen om jouw diensten af te nemen of het doen van een aankoop in jouw webshop.

Je wordt beter vindbaar

Een ander groot voordeel van een goed UX design is dat je beter vindbaar wordt in de Google zoekmachine. Google probeert telkens weer relevante oplossingen te vinden voor zoekopdrachten van gebruikers. Hierbij stelt de zoekmachine verschillende criteria aan websites, zodat deze beter kunnen worden gerangschikt. Hierbij kan jouw website hoger of lager in de ranking komen te zitten. Om jouw website te ranken wordt de complete gebruikservaring van je website gemeten. Hierbij verzamelt de zoekmachine onder andere informatie over jouw content en de laadsnelheid van jouw website. Is je website snel en wordt de content op een goede manier weergegeven, dan zal je hoger in de ranking komen te staan.

Jouw website wordt klantvriendelijker

Een goede User Experience zorgt ervoor dat jouw website klantvriendelijker is. Verbeter je de gebruiksvriendelijkheid, dan verbeter je immers ook de klantvriendelijkheid. Zowel nieuwe als bestaande bezoekers van jouw website keren daardoor eerder terug. Deze positieve ervaringen op je website zorgen er uiteindelijk vaak voor dat gebruikers zich aan jouw dienst of product zullen binden. En dat is dus waar klantloyaliteit begint.

Minder fouten

Met een goed UX design zullen klanten minder snel fouten maken op jouw website. Dit komt doordat ze hier sneller en eenvoudiger taken op kunnen uitvoeren. Dit betekent dat je zelf ook minder vragen te beantwoorden hebt en niet al die fouten hoeft op te lossen.

Meer kennisbank artikelen

Wat is Cocreatie? 

Wat is Cocreatie? 

Wat is Codesign

Wat is Codesign

Wat is een concurrentiestrategie

Wat is een concurrentiestrategie
× Stel direct je vraag