wat is display advertising

Wat is Display advertising

Display advertising is een vorm van online adverteren waarbij visueel aantrekkelijke advertenties worden getoond op verschillende websites en digitale platformen. Deze advertenties kunnen bestaan uit afbeeldingen, video’s, animaties of andere grafische content.

Geschiedenis van Display advertising

Toen het internet in zijn kinderschoenen stond, waren de eerste online advertenties eenvoudige banneradvertenties. Met de tijd zijn deze geëvolueerd en hebben ze plaatsgemaakt voor geavanceerdere en effectievere display advertenties.

Voordelen van Display advertising

  • Bereik: Met display advertising kunnen adverteerders miljoenen internetgebruikers bereiken, ongeacht hun locatie of apparaat.
  • Segmentatie: Adverteerders kunnen specifieke doelgroepen targeten op basis van leeftijd, geslacht, interesses en meer.
  • Merkherkenning: Display advertenties vergroten de zichtbaarheid van een merk en helpen bij het opbouwen van merkherkenning.
  • Flexibiliteit: Van eenvoudige banners tot interactieve video’s, display advertising biedt tal van formaten en creatieve mogelijkheden.

Hoe werkt Display advertising?

1. Doelgroepselectie

Voordat een campagne wordt gelanceerd, bepalen adverteerders wie ze willen bereiken. Dit kan op basis van demografische gegevens, geografische locatie, interesses, surfgedrag of een combinatie daarvan.

2. Advertentieontwerp

Een effectieve display advertentie is visueel aantrekkelijk en heeft een duidelijke call-to-action (CTA). Het ontwerp moet overeenkomen met het merkimago en de boodschap die het bedrijf wil overbrengen.

3. Bieden en plaatsing

Veel display advertenties worden verkocht via een proces genaamd real-time bidding (RTB). Adverteerders bieden in real-time voor advertentieruimte op websites die hun doelgroep bezoeken.

4. Meting en optimalisatie

Na de lancering wordt de prestatie van de advertentie gemeten aan de hand van verschillende metrics zoals klikken, vertoningen en conversies. Op basis van deze gegevens kunnen adverteerders hun campagnes verder optimaliseren.

Verschillende formaten van Display advertising

  • Banneradvertenties: Dit zijn horizontale of verticale grafische displays die bovenaan, onderaan of aan de zijkant van webcontent verschijnen.
  • Interstitials: Dit zijn full-page advertenties die verschijnen voordat de verwachte webpagina wordt geladen.
  • Rich media: Dit zijn interactieve advertenties die video’s, animaties en andere multimedia-elementen bevatten.
  • Videoadvertenties: Deze kunnen voor, tijdens of na videostreams worden afgespeeld.

Programmatic Display advertising

Met de opkomst van kunstmatige intelligentie en geavanceerde algoritmen is programmatic advertising steeds populairder geworden. Hierbij wordt het koop- en plaatsingsproces van advertenties geautomatiseerd, waardoor adverteerders in staat zijn om op het juiste moment de juiste advertentie aan de juiste gebruiker te tonen.

Uitdagingen van Display advertising

Hoewel display advertising veel voordelen biedt, kent het ook enkele uitdagingen. Een van de grootste uitdagingen is ‘bannerblindheid’, waarbij gebruikers advertenties negeren of blokkeren.

Conclusie

Display advertising blijft een krachtig middel voor bedrijven om hun merk en boodschap onder de aandacht te brengen. Door de juiste strategieën en technologieën te gebruiken, kunnen adverteerders effectieve campagnes opzetten die hun doelgroep bereiken en converteren.

Ik hoop dat dit artikel je helpt bij het informeren van je bezoekers over Display advertising. Als je nog meer informatie nodig hebt of aanpassingen wilt, laat het dan gerust weten!

 

Meer kennisbank artikelen

Distributie
Wat is Distributie? Distributie speelt een cruciale rol in het succes...
Wat is Cocreatie? 
Cocreatie is een samenwerkingsvorm waarbij verschillende stakeholders – zoals organisaties, klanten,...
Wat is Codesign
Codesign, of co-design, is een ontwerpproces waarbij ontwerpers en stakeholders samenwerken...
× Stel direct je vraag