wat-is-ahrefs-2

Wat is Ahrefs en hoe werkt deze SEO tool?

Met Ahrefs kun je fouten op jouw website vinden en verbeteren. Zo verbeter jij je SEO en wordt je beter gevonden in de zoekmachines. Ook spot je met deze tool nieuwe SEO kansen. In deze blog vertellen wij je er alles over.

Benieuwd wat Ahrefs precies is en hoe deze tool werkt? Met Ahrefs kun jij informatie inwinnen over diverse SEO algoritmes. Deze informatie kun je vervolgens gebruiken voor een betere vindbaarheid van jouw website. Des te hoger je in de Google zoekresultaten staat, hoe meer mensen jouw website weten te vinden. In dit artikel vertellen wij je wat Ahrefs is en welke tools Ahrefs je te bieden hebt die jou helpen bij het verbeteren van je website.

Wat is Ahrefs?

Ahrefs is een speciaal SEO pakket dat je kunt gebruiken om hoger te ranken in de Google zoekmachine. Met Ahrefs kun je het backlinkprofiel van je website analyseren, je SEO checken en je zoekwoorden positioneren. Wil je weten hoe goed zoekwoorden het doen in verschillende zoekmachines, dan gaat Ahrefs voor je aan de slag. Je krijgt snel alle rankings inzichtelijk. Ook laat Ahrefs zien hoe jouw content presteert en wordt er ook zeker gekeken hoe deze scoort op social media en hoe jouw backlinks het doen.

Welke tools biedt Ahrefs?

Ahrefs is dus een SEO pakket dat veel te bieden heeft, maar welke tools biedt Ahrefs eigenlijk aan om jouw website te verbeteren? Wij hebben de tools hieronder voor je op een rij gezet.

Content explorer

Content is erg belangrijk als je wilt dat jouw website goed scoort. Het zorgt ervoor dat je beter vindbaar bent in de Google zoekmachine en helpt je meer leads te ontvangen. De content explorer van Ahrefs zorgt ervoor dat jij van de populairste onderwerpen voorzien wordt. Wil je een goede content marketing campagne hebben, dan helpt deze tool hier enorm bij. Ahreft selecteert uit wel miljarden artikelen geschikte content, waar jij vervolgens mee aan de slag kunt.

Rank tracker

De Rank tracker is een handige tool waarmee je jouw Google ranking controleert. Je krijgt via deze tool ook regelmatig rapporten toegestuurd. Je ziet meteen hoeveel kliks organisch verkeer je ontvangt, hoe je gemiddeld binnen de zoekresultaten scoort en hoeveel verkeer er op jouw website is.

Site explorer

Met site explorer kun je eenvoudig de backlinks van je website analyseren. Je ziet hoeveel backlinks je precies verdient hebt en kunt deze hoeveelheid backlinks vergelijken met die van je concurrenten. Dit geldt tevens voor het websiteverkeer. Site explorer geeft je meer inzicht in hoe het met jouw SEO campagnes gaat en hoe je concurrenten het doen.

Website audit

Ahrefs biedt ook een speciale website audit tool aan. Hiermee wordt jouw website op fouten gecontroleerd. De website wordt regelmatig geanalyseerd, waarbij problemen die veel voorkomen worden opgespoord. Je krijg een melding als er een fout wordt ontdekt. Ook geeft een website audit weer hoe de prestaties van je website zijn.

Keyword explorer

Met de Ahrefs keyword explorer zie je precies welke zoekwoorden belangrijk zijn voor jouw SEO campagne. In de database van Ahrefs staan miljarden zoekwoorden. Je hebt snel inzichtelijk welke zoekwoorden het meest gezocht worden en hoeveel erop wordt geklikt. Tevens is deze tool te gebruiken in andere landen, wat ideaal is als je ook bedrijfsactiviteiten in het buitenland hebt. Kortom: Ahrefs biedt de meest uiteenlopende mogelijkheden.

Meer kennisbank artikelen

Wat is Cocreatie? 

Wat is Cocreatie? 

Wat is Codesign

Wat is Codesign

Wat is een concurrentiestrategie

Wat is een concurrentiestrategie
× Stel direct je vraag