NIEUW: elke klant een boom! Op dit moment hebben wij 10 bomen geplant.

Webshop strategie

Je webshop strategie bepalen is een belangrijk onderdeel voordat jij je webshop wilt lanceren. Wil jij een webshop starten als extra dienst naast je reguliere werk of worden dit je hoofdinkomsten.
Webshop-strategie

Webshop strategie voor optimaal verkopen

Hoe word je gevonden? Doe je dit via Facebook marketing of zorg jij voor SEO optimalisatie. Daarnaast kun je ervoor kiezen om naast je producten ook kleine producten te verkopen door maximaal winst te behalen met cross sellen. Wij vertellen je meer over jouw webshop strategie.

De webshop strategie in de praktijk

Vroeger huurde je een pand, kocht je wat producten in en zette je een uithangbord op straat zodat jij kon beginnen met producten verkopen. Dit concept lijkt enorm omslachtig en veel te duur. Nu hebben we webshops waar je zonder kosten oneindig veel producten in kunt zetten. Door heel Nederland kunnen mensen naar je webshop en bestellen. Een goudmijn zou je zeggen maar niks is minder waar. Het is lastig om een webshop van de grond te krijgen en zeker als jij hiervoor geen strategie gebruikt voor je webshop.

Van statische webshop naar verkoop machine

Een website met producten is een webshop. Maar jij wilt een zo geautomatiseerd mogelijke verkoop machine creëren. Hiervoor zul je moeten zorgen voor een goede SEO, je moet conversie verhogen en natuurlijk conversie optimaliseren. En het is slim om e-mailmarketing te implementeren omdat vaste klanten het meeste opleveren.

Vertrouwen in een webshop strategie

In een webshop strategie moet je ook het aspect vertrouwen meenemen en lange termijn denken. Het duurt even voordat klanten willen kopen. Hiervoor moet eerst vertrouwen opgebouwd worden. Als er een klant besteld zorg dan voor het WOW effect! Dit is enorm belangrijk want dan heb je een grote kans dat de klant opnieuw besteld en dit doorverteld aan anderen.

Een WOW effect creëer je door meer te leveren dan wat je klant zou verwachten. Denk aan een handgeschreven kaart of een cadeautje extra. Gebruik geen cliché als een korting bon van 10% bij een volgende bestelling.  

Jouw website strategie implementeren

Heb jij nou een webshop of wil jij er een. Zorg ervoor dat jouw strategie optimaal is zodat jij het maximale uit je webshop haalt. Wij helpen jou met het analyseren en het implementeren van deze strategie. En nog belangrijker wij helpen jou met het meten van de effecten en optimaliseren deze.

Toby van Vuuren

Toby van Vuuren

Ook samen online groeien?

Een resultaatgerichte Wordpress website die goed gevonden wordt in Google. 

wat-is-een-content-bakery
Marketing
Wat is een content bakery
wat-is-upsellen-en-cross-sellen
Marketing
Upsells en cross sells
wat-is-hosting
Webontwikkeling
Wat is hosting?

Start met online groeien

Een van onze website experts neemt contact met je op!