15 maart 2023
Website

Wat is het beste betaalsysteem voor jouw webshop

Wat is het beste betaalsysteem voor jouw webshop? Een belangrijke vraag waar veel beginnend webshophouders tegenaan lopen. In de blog lees je de voor- en nadelen van verschillende betaalsystemen, hoe wij de betaalsystemen uitkiezen voor onze klanten en welk betaalsysteem wij jou aanraden.

Max van Zuilen

Eigenaar & Design
  1. Welke betaalsystemen zijn er
  2. Wat zijn de voor- en nadelen van de betaalsystemen
  3. Welke betaalsystemen kiezen wij voor onze klanten
  4. Welk systeem wij jou aanraden

Welke betaalsystemen zijn er

In Nederland alleen zijn er enorm veel verschillende betaalsystemen. Wij gaan ze niet allemaal behandelen maar we kiezen er een paar voor je uit. Hierbij hebben we rekening gehouden met de ondersteuning van verschillende betaalmethodes zoals: PayPal en iDeal en de betrouwbaarheid.

Pay.nl

Pay.nl is een van de grootste spelers op het gebied van online betaalverkeer. De missie van Pay.nl is om online betalen vanzelfsprekend te maken. Dit doen ze door jou compleet te ontzorgen op het gebied van online betaalverkeer. Dit doen ze door dit voor jou en de klant zo makkelijke en veilig mogelijk te maken.

Mollie

Mollie biedt een simpele setup waardoor jij binnen een dag aan de slag kunt met betalingen ontvangen. Het doel van Mollie is om de klant zich veilig en vertrouwd te laten voelen met het systeem. Zo verlies je geen conversies of omzet.

Plug and Pay

Het Plug and Pay systeem maakt in Nederland een grote doorbraak. He

Het is een van de meest gebruikersvriendelijke betaalsystemen en vol slimme trucjes om extra omzet te genereren. Het systeem Plug and Pay is van het bekende bedrijf IMU. Dus vertrouwd is het zeker!

PayPro

Paypro heeft een zeer gebruikersvriendelijk betaalsysteem ontwikkeld waardoor het voor jou simpel is om op te zetten. Ook hebben zij verschillende features wat ervoor zorgt dat jij extra omzet kunt genereren.

Stripe

Stripe is een grote internationele speler en werkt samen met bedrijven als Booking.com, Deliveroo en ticketswap. Zij bieden een betaalinfrastructuur voor het hele internet. Met een simpele API koppel jij het betaalsysteem aan jouw website zodat je meteen betalingen kunt ontvangen.

Wat zijn de voor- en nadelen van de betaalsystemen

Om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen maken we eerst een selectie met de door ons gebruikte betaalsystemen. Dit zijn: Mollie, Pay.nl en Plug and Pay. Wij hebben voor deze systemen gekozen omdat wij graag voor betrouwbare systemen kiezen die voornamelijk actief zijn in Nederland. Nu weten we dat Mollie internationaal opereert maar omdat het systeem erg prettig is nemen wij hem toch mee.

Mollie

Voordelen: Het grote voordeel van Mollie is dat hij gebruikersvriendelijk is en je betaalt alleen per transactie. Daarnaast is het systeem zeer geavanceerd en kun je ook als developer alle kanten op met Mollie. Dit heb je bij het opstarten misschien nog niet nodig maar wanneer je bedrijf groeit zul je hier nog wel gebruik van kunnen maken.

Nadelen: je betaalt wel per transactie. Wat betekent: hoe meer je verkoopt hoe meer je betaald. Voor duurdere producten is dit geen probleem. Maar verkoop jij producten met lage winstmarges dan merk je dit al snel.

Pay.nl

Voordelen: Het betaalsysteem wat wij het meest gebruiken is Pay.nl. De grootste die alleen opereert in Nederland. Althans nog wel want ze zijn al aan het uitbreiden naar onze buurlanden. De hulp en support is erg goed en je betaalt ook geen kosten vooraf. Ook werken zij aan het beste platform voor veilig betalen.

Nadelen: wil je extra functies dan betaal je al snel maandelijks extra kosten.

Plug and Pay

Voordelen: dit systeem is super gebruikersvriendelijk en helpt jou ook met extra omzet genereren. Dit doen ze door slimme truckjes zoals extra kassakoopjes en one click upsell.

Nadelen: er is geen gratis versie van dit systeem. Je kiest dus meteen voor het betaalde programma.

Welke betaalsystemen kiezen wij voor onze klanten

Wij kiezen voor onze klanten twee verschillende systemen. Dit is Pay.nl en Plug and pay. En waarom deze twee betaalsystemen? Dit komt door de gebruikersvriendelijkheid, veiligheid en extra mogelijkheden. Veel van onze klanten starten een webshop naast hun eigen website. Wanneer dit dient als extra inkomstenbron raden wij Pay.nl aan omdat hier vaak de transacties lager liggen en de urgentie om veel geld te verdienen ook lager.

Voor ondernemers die honderd procent inzetten op de webshop raden wij Plug and Pay aan. Dit komt omdat jij je omzet flink kunt verhogen door de slimme technieken die zij gebruiken.

Welk systeem wij jou aanraden

Ben jij serieuze ondernemer en wil je een grote webshop starten? Dan raden wij Plug and Pay aan. Plug and Pay is het beste systeem als jij veel omzet wil genereren met jouw webshop.

Klik hier om Plug and Pay te bekijken!

Geschreven door:

Max van Zuilen

Wat zijn de verschillende soorten community kanalen | complete uitleg 2023

Wat zijn de verschillende soorten community kanalen | complete uitleg 2023

Hoe laat je een online community groeien | complete uitleg 2023

Hoe laat je een online community groeien | complete uitleg 2023

Website ontwikkeling – 6 belangrijke factoren om rekening mee te houden

Website ontwikkeling – 6 belangrijke factoren om rekening mee te houden
× Stel direct je vraag