28 december 2022
Website

Wat is een SaaS bedrijf

“Ik wil graag mijn logo groter op de website”. Weet je zeker dat je dit wilt? Wij begrijpen dat je trots bent op je bedrijf, en je dit wilt laten zien doormiddel van je logo. Dit zit alleen net iets anders. In deze blog leggen we je uit hoe dit zit.

Toby van Vuuren

Eigenaar & Marketing

Wat is een SaaS bedrijf? SaaS is de afkorting van Software as a Service. Het is een vorm van softwarelevering waarbij software via het internet wordt aangeboden en gebruikt in plaats van dat de software op de computer van de gebruiker wordt geïnstalleerd. SaaS-bedrijven bieden software aan als een dienst die gebruikers kunnen afnemen via een abonnement of op basis van gebruik. De software wordt op servers van het SaaS-bedrijf gehost en kan door gebruikers via een webbrowser worden benaderd.

SaaS-bedrijven bieden vaak een breed scala aan softwareoplossingen voor verschillende doelgroepen, zoals ondernemingen, kleine bedrijven, zelfstandigen en consumenten. Ze kunnen bijvoorbeeld software aanbieden voor projectmanagement, boekhouding, klantenbeheer, communicatie en andere zakelijke doeleinden. SaaS-bedrijven profiteren van deze model door periodieke abonnementskosten of betalingen op basis van gebruik te vragen, in plaats van eenmalige licentiekosten voor de software.

Geschreven door:

Toby van Vuuren

Marketing
Social Media. Gebruik het om meer klanten te werven.
Leestijd: 3 minuten
Marketing
Zoekmachineoptimalisatie (SEO) en wat het voor jou kan doen
Leestijd: 8 minuten
Website
Website ontwikkeling – Welke factoren zijn belangrijk?
Leestijd: 15 minuten
Kom meer te weten

Kunnen wij je helpen bij een van de volgende onderdelen?