14 juni 2022
Marketing

SEO strategie

Als je website online staat wil je natuurlijk dat jouw website gevonden wordt. Hiervoor moet je een SEO strategie bepalen.

Toby van Vuuren

Eigenaar & Marketing

SEO strategie bepalen voor jouw website

Je zorgt ervoor dat je website gevonden wordt op bepaalde woorden zodat potentiele klanten jou kunnen vinden. Je SEO strategie kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat als jij een technisch tekenbureau hebt in Amsterdam dat iedereen in Amsterdam jouw tekenbureau vindt.

Website structuur meenemen in je SEO strategie

SEO is echt niet alleen het invoeren van keywords in een afbeelding of op een pagina. Als eerst moet je website structuur in orde zijn. Heb jij bijvoorbeeld een hoofdpagina met daaronder subpagina’s en hebben de subpagina’s ook pagina’s onder zich hangen. Dan is je structuur goed. Google kan duidelijk zien welke pagina’s onder welke pagina’s hangen. Als jij allemaal ongestructureerde pagina’s op het internet zet zonder toegevoegde waarde voor je website dan zal Google geen structuur zien in je website en jou ook geen hoge plek geven in Google.

Afbeeldingen en video’s opnemen in SEO strategie

In een afbeelding of video heb je drie plekken waar jij je keyword kun plaatsen. De naam van je afbeelding zelf, de alttext en de beschrijving. Als je veel afbeeldingen toevoegt zul je zien dat ze in Google gevonden worden. De naam is erg belangrijk omdat niemand zoekt op IMG3959483. Maar bijvoorbeeld wel op Voetbalveld Utrecht. Dit maakt een groot verschil in je SEO strategie.

SEO strategie

SEO strategie intern linken

Het is je misschien al opgevallen dat op deze pagina veel interne links staan. Dit is om je bezoeker te helpen met extra informatie over een bepaald onderwerp. Als ik bijvoorbeeld iets zeg over Facebook marketing verschijnt er een link. Omdat ik hier de bezoeker mee help ziet Google dit als iets positiefs. Dus zal de ranking omhoog gaan. Zorg er wel voor dat dit niet te overdreven wordt omdat Google kan onderscheiden wanneer je aan het spammen bent en wanneer jij je bezoekers wilt helpen.

SEOciale media

SEOciale media opnemen in je SEO strategie kan je heel goed helpen. Zorg ervoor dat je berichten op sociale media met een link naar je website. Zo krijg je meer conversie en zal dat goed werken voor je gemiddelde positie op Google. Daarnaast is het handig om ervoor te zorgen dat je pagina’s gedeeld worden via sociale media. Elke deelactie zal zorgen voor een boost in de SEO strategie.

Websnelheid en leesbaarheid

De snelheid van je website en leesbaarheid op verschillende devices zal ook meebepalen voor je positie in Google. Dit kun je allemaal meten met de verschillende tools zoals Semrush en Google Search Console.

Jouw SEO strategie optimaliseren

Wil jij ook de nummer een positie bereiken in Google. Zorg dan voor meerdere nummer een posities in Google. Wil je weten hoe? Neem contact met ons op en wij helpen jou dit te realiseren. Wordt gratis gevonden en verhoog je omzet met de beste SEO strategie.

Geschreven door:

Toby van Vuuren

Wat zijn de verschillende soorten community kanalen | complete uitleg 2023
Is het maken van een keuze nog een stap te ver?...
Hoe laat je een online community groeien | complete uitleg 2023
Als eerst moet jij jezelf en de markt goed kennen. Ben...
Website ontwikkeling – 6 belangrijke factoren om rekening mee te houden
Website ontwikkeling; denk als jouw bezoeker Bij websiteontwikkeling komen veel verschillende...
× Stel direct je vraag