Retargeting

retargeting

Retargeting en wat kan jou dat opleveren

Retargeting is een vorm van adverteren. Je zorgt eigenlijk dat mensen die op je website zijn geweest geretarget worden op Facebook of via andere sociale media kanalen. Zo zorg je er eigenlijk voor dat wanneer bezoekers op je website zijn geweest weer terug komen om toch het product of dienst te kopen. Retargeting lijkt in eerste instantie niet echt belangrijk omdat je misschien verwacht dat de mensen die jouw product de eerste keer niet kopen ook de tweede keer niet kopen. Maar dat is niet helemaal waar. Het is eigenlijk de meest efficiënte manier van adverteren.

14 praktische tips

Retargeting van jouw bezoekers

Via een Facebookpixel kun je zien wie er allemaal op je website is geweest. Je kunt heel gericht naar iedereen die je pagina heeft bezocht een advertentie sturen. Heb je nog net iets te weinig bezoekers om dit te doen dan kun je ook een lookalike audience creëren in je Facebook marketing account. Zo bereik je 100% alle geïnteresseerden in jouw product.

Psychologie van retargeten

Eerder hebben we verteld dat retargeten de meest efficiënte manier is van reclame maken. Dit komt omdat mensen bijna nooit de eerste keer beslissen. Dit is meestal pas de (schrik niet) 7e keer. Daarom zie je steeds reclames voorbij komen van dezelfde bedrijven om je opnieuw over te halen om een product of dienst af te nemen. Dit werkt ook zo voor jou. Jij moet je klanten niet alleen bereiken maar ook informeren, overhalen en aanzetten tot actie. Dat kan niet allemaal in een keer.

Wat levert retargeting mij op

Als jij bijvoorbeeld 100 bezoekers per maand hebt en deze retarget op Facebook dan heb je kans dat 5 mensen hiervan toch nog een product bij je afnemen. Maar om dit zeker te kunnen weten moet je eerst de data traceren tijdens het retargeten. Daar helpen wij je natuurlijk mee zodat jij ook weet wat een retargeting actie jou nou oplevert.

Direct starten

Blijf niet te lang wachten met retargeten. Klanten naar je website halen is al moeilijk genoeg zorg dan niet dat er heel veel potentiele klanten verloren gaan. Neem contact met ons op en wij helpen jou met het retargeten van je bezoekers!

Toby van Vuuren

Toby van Vuuren

Ook samen online resultaten behalen?

Een resultaatgerichte Wordpress website die goed gevonden wordt in Google. 

wat-betekent-fomo
Marketing
Wat betekent FOMO en hoe kan FOMO ingezet worden
hoe-word-je-een-goede-onderhandelaar
Marketing
Word in 7 stappen een top onderhandelaar
designen als een dokter
Creativiteit & Design
In zes stappen designen als een dokter

Start met online groeien

Een van onze website experts neemt contact met je op!