Houden van een Kick-off en het delen van de planning

Jij hebt misschien het plan om een website te maken en hiermee nieuwe klanten te werven. Maar een plan is geen strategie. Een plan is simpel. Een strategie is uitgebreider en maakt inzichtelijk wat ervoor nodig is om de beoogde doelstellingen te behalen. Onderdeel van de strategie is een kosten- en batenanalyse, een planning en een risicoinventarisatie. Een strategie is een samenstelling aan keuzes die jou in jouw markt zo positioneren dat jij je doel gaat bereiken, je missie. Daarna zal de omzet en winst volgen.

Liever vliegensvlug aan de slag?

Merken van morgen moeten vandaag starten, het liefst gister. Let’s take this flight!

kick-off | plan

Het belang van een goedwerkende strategie

Jij hebt misschien het plan om een website te maken en hiermee nieuwe klanten te werven. Maar een plan is geen strategie. Een plan is simpel. Je maakt een kosten- en opbrengstenanalyse, je maakt een planning en houdt rekening met risicomanagement. 

Jouw strategie is het stukje opbrengsten. Hier heb je weinig tot geen controle over. Een strategie is een samenstelling aan keuzes die jou in jouw markt zo positioneren dat jij je doel gaat bereiken, je missie. Daarna zal de omzet en winst volgen. 

samenstelling | theorie

Samenvatting van strategie

Een strategie is een samenstelling aan keuzes gebaseerd op een theorie. Dus geen planning of iets anders. Om dit samen te stellen gaan wij de volgende vier punten onderzoeken.  

missie | competitive edge

Wat is jouw missie?

Om de strategie samen te stellen moeten we eerst jouw missie weten. Want wat wil jij doen om de wereld te verbeteren?
Wil je educatie toegankelijker maken, mensen helpen over gevoelige onderwerpen zoals seksuele veiligheid of juist jouw branche verduurzamen.

Wanneer we jouw missie scherp hebben kunnen we verder. Keuzes maken. De competitive edge zoeken in jouw concurrentielandschap.

Tam, sam en som

Jouw markt

Hoe ziet jouw markt eruit? Hoe groot is jouw markt (TAM, SAM en SOM)? Wat is de concurrentie? Wat doen jouw concurrenten? En zo kun je nog wel even doorgaan. 

Wij verwachten dat jij kennis hebt van jouw markt en ons hierin kan meenemen. Voor, tijdens en na het gesprek zullen wij ook goed naar jouw markt kijken zodat we dit gezamenlijk goed in kaart brengen. 

klanten | theorie

Klanten, klanten en klanten​

Nu kunnen we eeuwig praten over slimme modellen, uitgebreide berekeningen en diepgaande analyses.
Maar zonder klanten heb je hier niks aan. Jouw business staat of valt met maar één zin: “Je hebt een klant of je hebt hem niet.”
Zolang je klanten hebt, heb je een bedrijf. 
Het is daarom extreem belangrijk dat jij alles van jouw klanten afweet. Wat de pijnpunten zijn en hoe jij ze op een unieke manier kan bedienen.

Die unieke manier van klanten bedienen bestaat uit een theorie. Deze theorie kan alleen gevalideerd worden in de praktijk.
Dit hoeft ook niet bij één theorie te blijven, je kunt er meerdere tegelijk testen en later bepalen welke het beste voor jouw organisatie werkt.

gebruik maken van Usp's

Competitive edge​

Op basis van jouw missie, kennis van jouw markt en wanneer je echt alles weet van je (potentiële) klanten dan kunnen we kijken naar jouw competitive edge. Dit worden ook wel USP’s genoemd.
Veel organisaties noemen bij hun USP’s dat ze hoge kwaliteit leveren of altijd bereikbaar zijn. Dit is natuurlijk super saai en zeker niet concurrerend. 

En wij willen nog een stap verder, want jouw UPS’s moeten zo goed zijn dat mensen zich (als community) aan jouw bedrijf willen binden.

Onze tevreden klanten!

Wij begrijpen we dat jouw merkidentiteit van onschatbare waarde is voor je bedrijf. Een slechte digitale merkervaring kan verwarring veroorzaken bij potentiële klanten en leiden tot gemiste kansen. 

strategie vaststellen

Uiteindelijke strategie als document

In dit document gaan wij, samen met jou, op basis van het onderzoek jouw strategie vaststellen. Wanneer we het eens zijn over de (winnende) strategie die we samen opgesteld hebben, kunnen we hierop onze keuzes baseren. 

Maken we dan altijd de best mogelijke keuze? Waarschijnlijk niet, maar we komen wel heel dichtbij. We weten namelijk waarom jouw klanten jou nodig hebben en wat jij hen te bieden hebt. 

merkidentiteit & ervaring

Onze klantcasussen

Wij begrijpen we dat jouw merkidentiteit van onschatbare waarde is voor je bedrijf. Een slechte digitale merkervaring kan verwarring veroorzaken bij potentiële klanten en leiden tot gemiste kansen. 

Bij PurpleBird geloven we in het belang van een naadloze digitale. merkervaring en daarom nemen we de tijd om jouw bedrijf, waarden en doelstellingen te leren begrijpen.

hoe wij ons onderscheiden

Onze USP’s

Wij begrijpen we dat jouw merkidentiteit van onschatbare waarde is voor je bedrijf. Een slechte digitale merkervaring kan verwarring veroorzaken bij potentiële klanten en leiden tot gemiste kansen. Bij PurpleBird geloven we in het belang van een naadloze digitale merkervaring en daarom nemen we de tijd om jouw bedrijf, waarden en doelstellingen te leren begrijpen.

Jouw missie is onze missie

Gevoel van samenhorigheid en samen groeien vinden wij heel belangrijk. Jou erbij betrekken en onderdeel laten uitmaken van het team. 
Wij denken mee aan jouw visie om zo tot een goedwerkend resultaat te komen en zodat we samen kunnen groeien. Goede partnerschap is hierbij een belangrijk onderdeel.

Community bouwen

Wij helpen jou met het verbinden, versterken en ontwikkelen van jouw online community. Dit doen wij door jouw bezoekers de beste digitale ervaring te bieden met design, technologie en online marketing
Wij vinden duurzame groei hierbij belangrijk en willen daarmee jouw community bouwen. Jouw missie is onze missie. Samen streven we naar een tevreden resultaat.

Jip en Janneke taal

Wij vinden communicatie erg belangrijk. Het persoonlijke contact vinden wij essentieel voor een goede basis. We werken met een open communicatie.
Dit houdt in dat wanneer wij de juiste aanpak bespreken wordt het hele team hierbij betrokken waaronder: designers, developers en marketeers.

analyseren | plan

Nu maken we een plan

Nu lijkt het alsof we het maken van een plan hebben afgekraakt. Dat is niet zo. Het maken van een plan is zeker belangrijk. Je wilt namelijk van tevoren weten hoeveel je gaat investeren en wat de planning is. Daarnaast is het natuurlijk niet gek om een kosten- en opbrengstenanalyse te maken.

Houd hierbij wel rekening dat deze analyse is gebaseerd op de strategie. Misschien is het nog steeds verwarrend wat het verschil is tussen een plan en de strategie. Maar op basis van de strategie maken wij onze keuzes en het plan geeft ons structuur tijdens de samenwerking.

De overstap maken van

Strategie naar technologie

In dit document gaan wij, samen met jou, op basis van het onderzoek jouw strategie vaststellen. Wanneer we het eens zijn over de (winnende) strategie die we samen opgesteld hebben, kunnen we hierop onze keuzes baseren. 

Maken we dan altijd de best mogelijke keuze? Waarschijnlijk niet, maar we komen wel heel dichtbij. We weten namelijk waarom jouw klanten jou nodig hebben en wat jij hen te bieden hebt. 

Word ook zo slim
als een uil!

Als ondernemer ben je nooit uitgeleerd. Je zult dus aan de bak moeten. Gelukkig delen wij graag onze kennis. Na het lezen van onze blog ben ook jij zo slim als een uil!

Wat zijn de verschillende soorten community kanalen | complete uitleg 2023
Is het maken van een keuze nog een stap te ver?...
Hoe laat je een online community groeien | complete uitleg 2023
Als eerst moet jij jezelf en de markt goed kennen. Ben...
Website ontwikkeling – 6 belangrijke factoren om rekening mee te houden
Website ontwikkeling; denk als jouw bezoeker Bij websiteontwikkeling komen veel verschillende...
× Stel direct je vraag