15 juni 2022
Website

Mobile design

Mobile design

Toby van Vuuren

Eigenaar & Marketing

Je WordPress website optimaliseren voor mobiel

Naast een goed design voor je website moet je website ook goed weergegeven worden op mobiel. Zo wordt er ongeveer 70% van alle zoekopdrachten gedaan op mobiel. Dit zegt eigenlijk dat het belangrijker is om je website te optimaliseren voor mobiel dan voor de computer.

Wat gebeurd er als mijn website geoptimaliseerd wordt voor mobiel

Op de computer zie je vaak dat tekst en afbeeldingen naast elkaar staan. Terwijl op mobiel staan tekst en afbeeldingen vaak onder elkaar. Dit hoeft helemaal niet slecht te zijn omdat iedereen tegenwoordig gewend is om te scrollen. Denk maar aan het gebruik van Facebook en Instagram.

Is het erg als mijn website niet geoptimaliseerd is voor mobiel

Het antwoord op deze vraag is: ja. Niet alleen je bezoekers zullen dit vervelend vinden om op een website te komen die ze niet goed kunnen gebruiken maar ook Google zal je flink straffen. Dit doen ze door jou onderaan in de zoekresultaten te zetten.

Hoe kan ik mijn WordPress website optimaliseren voor mobiel

Heb jij je website gemaakt in WordPress CMS en Elementor dan is het heel simpel om je website mobielvriendelijk te maken. Dit doe je onder de geavanceerde instellingen. Lukt dit je niet dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je dan verder.

Geschreven door:

Toby van Vuuren

Website
Wat is het beste betaalsysteem voor jouw webshop
Leestijd: 5 min minuten
Marketing
Je zoekmachine marketing optimaliseren? Lees onze 8 tips!
Leestijd: 7 minuten
Marketing
7 redenen om te kiezen voor een marketingbureau
Leestijd: 6 minuten
Kom meer te weten

Kunnen wij je helpen bij een van de volgende onderdelen?