Wat zijn interne links
Interne links is een belangrijk onderdeel van Technische SEO. Je bouw hierbij middels externe links meer autoriteit op. Met internal linking bedoelen we links die vanaf een andere website doorverwijzen naar jouw website. Ook maak je gebruik van interne links om ervoor te zorgen dat jouw website beter organisch vindbaar wordt. In dit artikel vertellen wij je wat de voordelen van internal linking zijn en hoe je interne links toepast. Lees snel verder en kom meer te weten over internal linking.
Voordelen interne links
Internal linking heeft diverse voordelen. Zo maken interne links het mogelijk om eenvoudiger op de website te navigeren. Een bezoeker komt zo sneller bij de plek waar hij of zij naartoe wilt en kan zo ook nieuwe webpagina’s ontdekken die relevant zijn aan het onderwerp waar hij of zij naar zoekt. Interne links zorgen er ook voor dat zoekmachine crawlers beter de weg kunnen vinden op een website en hierdoor sneller de website kunnen indexeren. Dit kan weer een positief effect hebben op de positie van jouw website in de Google zoekmachine. Interne links geven ook een linkwaarde van de ene naar de andere webpagina door. Stel dat je dus een webpagina met een hoge linkwaarde hebt (ook wel autoriteit genoemd), dan zal de webpagina waar naartoe gelinkt wordt beschikken over een deel van die linkwaarde en zo dus ook meer waarde hebben.
Zo pas je de interne links toe
Er zijn verschillende manieren om internal linking toe te passen. Wij zetten enkele manieren hieronder voor je op een rij, zodat je precies weet welke stappen je het beste kunt volgen.
Bekijk welke pagina’s het meest belangrijk zijn
Met internal linking bereiken zoekmachine crawlers jouw pagina en indexeren ze deze. Verwijs daarom naar de belangrijkste webpagina’s. Crawlers kunnen zo beter zien welke webpagina’s van belang zijn. Zorg ervoor dat er weinig klikken voor nodig zijn om van de homepagina naar de belangrijkste webpagina’s te klikken. Denk aan twee tot drie klikken.
Maak gebruik van zoekwoorden als anker
De tekst van de interne link wordt ook wel de ankertekst genoemd. Hiervoor gebruik je de meest belangrijke en relevante zoekwoorden die exact bij de webpagina aansluiten waar je bezoekers naar doorverwijst. De ankerteksten worden door de zoekmachine gezien als een belangrijke indicatie van het onderwerp van de pagina. Ook kunnen bezoekers door de ankertekst beter zien wat de inhoud van de webpagina is.
Gebruik geen overschot aan interne links
Zorg ervoor dat je geen overschot aan interne links gebruikt. Denk aan het plaatsen van allerlei links in jouw blogs. Dit zorgt er niet voor dat een blog fijner leesbaar is. Ook kan de zoekmachine je blog dan als spam gaan zien. Zorg er dus voor dat je de links met mate verwerkt. Let hierbij ook op dat de links verwijzen naar relevante pagina’s op jouw website. Dit is voor zowel de bezoekers van jouw website als de Google zoekmachine erg prettig. Heb je vragen over internal linking? Onze specialisten staan voor je klaar en helpen je graag verder met het juist plaatsen van interne links wanneer nodig. Neem gerust contact met ons op!