CRO bureau

Heb je een succesvolle website, maar blijven de conversies achter? Dan kan CRO (Conversion Rate Optimization) een oplossing bieden. Met de juiste aanpak kan PurpleBird je helpen om bezoekers om te zetten in leads en klanten.

Meer dan 100 klanten met een gemiddelde beoordeling van 8.0 gingen je voor

Wat is conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie (CRO) is het proces waarbij je de kans vergroot dat een bezoeker op je website een gewenste actie onderneemt, oftewel converteert. Door je bezoekers goed te begrijpen, te identificeren waar ze tegenaan lopen en te weten wat hen aanspreekt, kun je je website optimaliseren om het maximale uit je bezoekers te halen.

Wat is een conversie?

Op een website betekent een conversie dat een bezoeker een gewenste actie onderneemt op een van je pagina’s. Bijvoorbeeld, als je een white paper aanbiedt op een landingspagina, vindt de conversie plaats wanneer een bezoeker deze white paper downloadt.

Conversie kun je ook zien als het bereiken van het specifieke doel dat je voor een bepaalde pagina hebt gesteld. Het is belangrijk om dit doel vooraf vast te stellen, zodat je je pagina’s effectief kunt blijven verbeteren.

Voorbeelden conversies zijn onder andere:

  • Inschrijving voor een nieuwsbrief
  • Aankoop in een online winkel
  • Afspraak maken voor een gesprek
  • Bezoekers die een bepaalde tijd op een pagina blijven
  • Aanvraag van informatie

 

PurpleBird-Portret-Toby-van-Vuuren-min
Uitvogelen hoe jij jouw klantenkring het beste kan bedienen?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.

Het verschil tussen conversie optimalisatie voor een website of webshop

Het doel van een website verschilt vaak van dat van een webshop. Een webshop richt zich meestal op directe verkopen, waarbij bezoekers vaak meteen kunnen afrekenen. Een website daarentegen richt zich vaak op het verzamelen van leads, zoals ingevulde contactformulieren, downloads of aanvragen. Door deze verschillen kun je op verschillende punten optimaliseren. Om conversies op je webshop te verhogen, kun je bijvoorbeeld kortingen aanbieden en inzetten op cross-selling of upselling, terwijl je op een website andere overtuigingsprincipes gebruikt.

Veelgestelde vragen

Conversie optimalisatie (CRO) is het proces van het verbeteren van je website om de kans te vergroten dat bezoekers een gewenste actie ondernemen, zoals het invullen van een formulier of het doen van een aankoop.

Conversie optimalisatie helpt je om het meeste uit je bestaande bezoekers te halen door de gebruikerservaring te verbeteren en de kans te vergroten dat zij de acties uitvoeren die jouw bedrijf ten goede komen. 

Begin met het analyseren van je huidige websites prestaties, identificeer knelpunten in de gebruikerservaring en stel doelen voor conversies. Voer vervolgens kwalitatief en kwantitatief onderzoek uit en gebruik de inzichten om je website te verbeteren.

Veelvoorkomende conversies zijn inschrijvingen voor nieuwsbrieven, aankopen in een webshop, downloads van content, ingevulde contactformulieren en aanvragen voor informatie of afspraken.

Je kunt de effectiviteit meten door gebruik te maken van analysetools zoals Google Analytics om conversieratio’s te volgen, A/B-testen uit te voeren en de impact van wijzigingen op je website te evalueren.

Technieken omvatten A/B-testen, het verbeteren van de gebruikersinterface, het aanbieden van relevante kortingen of aanbiedingen, het optimaliseren van call-to-action-knoppen en het verbeteren van laadtijd en navigatie.

Conversie optimalisatie is een doorlopend proces. Regelmatige evaluaties en aanpassingen zijn nodig om de effectiviteit te waarborgen en om in te spelen op veranderende behoeften en voorkeuren van gebruikers.

Ja, conversie optimalisatie is belangrijk voor webshops. Het kan helpen bij het verhogen van de verkoop door middel van technieken zoals cross-selling, upselling, en het aanbieden van kortingen, evenals door het verbeteren van de algehele gebruikerservaring en checkout-processen. 

Even sparren (15 min) met een consultant

Vul onderstaand contact formulier in om de postduif te versturen.