NIEUW: elke klant een boom! Op dit moment hebben wij 10 bomen geplant.

Case study: Eindelijk, een positie in Google. Lokale SEO en Zoekamchine marketing.

Toby van Vuuren

Introductie

Wij zijn Max en Toby, twee jonge gasten met een passie voor het ontwikkelen van krachtige WordPress websites die goed gevonden worden in Google. En zo hebben wij in het verleden meerdere mooie resultaten geboekt.

Ik ga met jou delen hoe wij een wild idee van een ambitieuze ondernemer hebben omgetoverd tot een nieuw succes. Dit hebben wij gedaan zonder trucjes maar gewoon met een paar duidelijke stappen.

Let op: elk bedrijf is anders dus je moet uitvinden wat voor jou werkt. Dit is een proces met veel mooie uitdagingen en nieuwe kansen.

In deze case laat ik zien hoe wij dit gedaan hebben…

Een nieuwe WordPress website

Een sterk fundament is enorm belangrijk voor de lange termijn. Daarom ontwikkelen wij onze websites met het krachtige WordPress CMS.

Je kunt zelf een WordPress website bouwen door de software te downloaden van wordpress.org.

Lokale vindbaarheid

En wat Hollands College speciaal maakt zijn naast de unieke opleidingen ook de inspirerende locaties. Zo leer je in de Van Nelle Fabriek, Creative Valley, GAS! Fabriek of Van Eijl. 

Met zulke locaties wil je ook lokaal gevonden worden. Bijvoorbeeld de Van Nelle Fabriek. Dit ligt in Rotterdam. Wanneer je zoekt op een opleiding in Rotterdam dan wil je ook gevonden worden. 

Dit hebben we gedaan door lokale SEO in te zetten. Dit is vrij eenvoudig. Je kiest een zoekwoord + locatie. Bekijk het voorbeeld hieronder. 

lokale seo

Zo wil je op elke locatie waar jij actief bent goed gevonden worden. Let er wel op dat dit vestigingen moeten zijn. Je kan niet raak links locaties toevoegen. 

Hieronder zie je een aantal stappen om je eigen lokale SEO te verbeteren. 

Je kunt dit instellen via Google My Business. Koppel dit aan je website en binnenkort zul je extra aanvragen krijgen!

Nummer #1 Posities in Google

Om nieuwe klanten te werven wil je goed gevonden worden in de zoekmachine, in dit geval Google. Hiervoor heb je een SEO en/of SEA strategie nodig.

Het verschil tussen SEO (search engine optimalisatie) en SEA (search engine advertisement) is dat je voor SEO gratis verkeer binnenhaalt en voor SEA betaalt per klik.

Natuurlijk is SEO nooit helemaal gratis omdat het veel tijd kost om hoog in Google te ranken.

Maar door van beide mogelijkheden gebruik te maken kun je al snel resultaten boeken.

Bekijk hieronder bij het zoekwoord “A&O post hbo”. Je ziet dat bovenaan meteen jouw advertentie staat. 

Dit geldt ook voor SEO. Bij zoekwoorden waar jij op gevonden wilt worden kun je ook ranken. Hoe beter jij je website hebt ingericht en geoptimaliseerd hoe makkelijk het ranken gaat. 

Algemene SEO

Verschillende posities bovenaan in Google leveren nieuwe klanten op. Maar niet alle zoekwoorden leveren evenveel op. Je kunt onderschied maken in verschillende vormen van zoekwoorden. 

Op de korte termijn wil jij je richten op transactie zoekwoorden. Hier zit de grootste koopintentie achter. Op de lange termijn zijn informatie- en branding zoekwoorden interessant. 

Resultaat: volgeboekte opleidingen!

Ondertussen staat er een prachtige website en zijn er meerdere volgeboekte opleidingen. Dat is natuurlijk super tof! 

En nu je weet dat dit werkt kun je starten met online groeien/opschalen. En dat doen we samen! 

Ook samen online groeien?

Een resultaatgerichte WordPress website die goed gevonden wordt in Google. 

Cecile de Roos

Hollands College – Eigenaar

Cecile de Roos is Certified Management Consultant (CMC), CRKBO gecertificeerd en Arbeids- en Organisatiedeskundige (cum laude). Een hele mond vol! Nu heeft Cecile niet alleen mooie titels maar ook een enorme bak aan ambitie. Naast de drukke onderneming Masters in Inzetbaarheid moest er ook binnen 6 maanden een opleidingsinstituut uit de grond gestampt worden. Beetje ‘te’ ambitieus zou je zeggen. Het is haar toch gelukt! Meer weten van Cecile? Neem een kijkje op haar LinkedIn!

Start met online groeien

Een van onze website experts neemt contact met je op!