13 februari 2023
Marketing

7 redenen om te kiezen voor een marketingbureau

Een professionele website laten maken is een taak die menig ondernemer uitbesteedt aan een extern online marketingbureau. Het beschikken over een eigen website is tegenwoordig natuurlijk van wezenlijk belang. Een bedrijf met ambities kan eigenlijk niet meer zonder.

Toby van Vuuren

Eigenaar & Marketing

Waarom het slim is om je professionele website te laten maken door een professioneel webdesign bureau? Dat lees je verderop in dit artikel. We geven je dan ook meteen diverse tips waarmee je het voor jou meest geschikte bureau vindt. Maar eerst zetten we uiteen wat de kritische consument tegenwoordig eigenlijk precies van een professionele website verwacht.

7 onmisbare eigenschappen van een professionele website

De eisen die de consument aan een website stelt zijn niet mals. Dus ga je een professionele website laten maken, dan wordt daarvan tegenwoordig verwacht dat deze zeker aan de volgende zeven eisen tegemoetkomt:

 1. Ten eerste moet de site uiteraard veilig te gebruiken zijn. Goede website beveiliging uit zich bijvoorbeeld in het ‘slotje’ voor de url in de adresbalk. Ook dient de url te beginnen met https, iets dat duidt op de aanwezigheid van een SSL-certificaat. De beveiliging is in dat geval op een goed niveau.
 2. Over de url gesproken: deze moet makkelijk te onthouden zijn en een betrouwbare indruk geven.
 3. De website moet aantrekkelijk ogen, zij het wel dusdanig dat het passend is bij het werkveld waarin je actief bent.
 4. De gebruiksvriendelijkheid moet in orde zijn. Zo mag de website weinig (of liever nog: geen) foutmeldingen geven, moet de site snel laden en moeten alle (sub)pagina’s eenvoudig te vinden zijn, eventueel via een handige zoekfunctie of een sitemap. Een bezoeker moet in zo min mogelijk tijd kunnen vinden waarnaar deze op zoek is.
 5. De site moet op alle verschillende devices (zoals desktops, laptops, tablets en smartphones) op een nette, toegankelijke manier worden getoond.
 6. Er moet een zekere mate van doelgerichtheid zijn aangebracht. Zaak is om het je (potentiële) klanten makkelijk en aantrekkelijk te maken om bijvoorbeeld zich in te schrijven voor een nieuwsbrief, een aankoop te doen, een bestand te downloaden, een offerte aan te vragen of contact op te nemen.
 7. Een professionele website wordt goed gevonden via online zoekmachines als Google. Of met andere woorden: er is zoekmachineoptimalisatie (SEO) op losgelaten.

Om een professionele website te laten maken is een content management systeem (CMS) nodig. Het meest bekende CMS is waarschijnlijk het gratis te gebruiken open source programma WordPress. De mogelijkheden bij WordPress qua webdesign zijn uiteenlopend. Via de duizenden plug-ins en thema’s die je kunt downloaden, kun je via WordPress je webdesign volledig op maat (laten) maken. Voor sommige van deze plug-ins en thema’s moet overigens wel betaald worden. Uiteraard zijn er buiten WordPress nog talrijke andere CMS’en waarmee je (zowel gratis als tegen betaling) je professionele website kunt laten maken.

Professionele website laten maken: kies om deze 7 redenen voor uitbesteding

Natuurlijk, via een programma als WordPress kan in principe iedereen zelf een website op poten zetten. Toch kiezen veel ondernemers ervoor een nieuwe website te laten maken door een externe webdesign agency. Dat is geen wonder, want een professionele website laten maken door een dergelijke specialist biedt simpelweg veel grote voordelen, te weten:

 1. Een website maken kost enorm veel tijd als je daar geen ervaring mee hebt. Dit is tijd die je volgens ons beter kunt besteden, bijvoorbeeld aan je eigen core business.
 2. Een professionele website laten maken houdt in dat bewezen professionals je website bouwen. Dat houdt in dat je verzekerd bent van hoge kwaliteit op alle gebieden.
 3. Je hoeft geen extra personeel in dienst te nemen om je professionele website te laten maken en te onderhouden. Dat scheelt veel tijd en geld aan werven en sollicitaties afhandelen.
 4. Het feit dat je geen extra werknemers hoeft aan te nemen biedt jou meer flexibiliteit. Je kunt een samenwerking met een extern bureau normaliter immers altijd opzeggen, iets dat met personeelsleden die in (vaste) dienst zijn toch een stuk lastiger ligt.
 5. Aangezien online marketingbureaus veel ervaring hebben en efficiënt kunnen werken (mede doordat men doorgaans alle specialismen in huis heeft), vallen de kosten om een website te laten maken vaak alleszins mee.
 6. Je hoeft niet zelf abonnementen af te sluiten voor bepaalde marketingtools, die in sommige gevallen echt onmisbaar zijn. Door uitbesteding kun je namelijk gewoon meeliften op de abonnementen van het externe bureau.
 7. Door je professionele website te laten maken door een externe specialist, profiteer je gelijk van de frisse, objectieve blik waarmee zo’n marketeer naar jouw organisatie kijkt. Daar kun je als ondernemer veel baat bij hebben.

Zo kies je het ideale webdesign bureau om je professionele website te laten maken

 • Kies altijd voor een webdesign bureau met een professionele uitstraling, een goede staat van dienst en uitgebreide mogelijkheden tot webdesign op maat.
 • Ga met meerdere bedrijven in gesprek om verschillen in werkwijze te ontdekken.
 • Laat bedrijven met wie je in gesprek gaat je gerust met cijfers overtuigen dat zij bij andere klanten succesvol zijn (geweest).
 • Een online marketingbureau hoort via een webdesign offerte volledig transparant te zijn over de kosten die tegenover zijn diensten staan.
 • Zet in op samenwerking met een bureau met op z’n minst enige kennis van jouw werkveld.
 • Wil je graag af en toe persoonlijk (op kantoor) overleggen over de te volgen strategie? Dan is het slim om een bedrijf in je eigen woon- of werkomgeving te zoeken.
 • Het is verstandig te kiezen voor een bureau dat ook taken als hosting en support voor zijn rekening neemt.
 • Een langdurig contract afsluiten moet niet nodig zijn. Je hoort een samenwerking met een online marketeer in principe altijd per direct te kunnen opzeggen.
 • De online marketingwereld is zeer dynamisch en ontwikkelt zich razendsnel. Informeer dan ook hoe men op de hoogte blijft van alle nieuwe ontwikkelingen.
 • Ga in zee met een organisatie met één of meerdere contactpersonen met wie je een goede klik en een fijne verstandhouding hebt.
 • Tegenwoordig zijn er in Nederland vele kleine en grotere online marketingbureaus die zich specialiseren in (onder meer) professioneel webdesign, en die je dus een professionele website kunt laten maken. Dat hoeft alleen nog niet te betekenen dat al deze organisaties ook daadwerkelijk geschikt zijn, want niet iedere webdesign agency past per se goed bij jouw persoonlijkheid, bedrijf of werkveld. Wie je dan wél het best je professionele website kunt laten maken? Hierbij volgt een aantal handige tips op basis waarvan je tot een keuze kunt komen:

Wat kost het om een website te laten maken?

Jammer genoeg is het onmogelijk op voorhand te voorspellen hoe duur het is een professionele website te laten maken. De uiteindelijke prijs hangt namelijk af van talrijke factoren. In specifieke gevallen kun je een goed betaalbare website laten maken van maar een paar honderd euro, maar een nieuwe website laten maken kan soms ook enkele tienduizenden euro’s kosten.

Al bij al hangen de kosten van een website laten maken van onder meer deze aspecten af:

 • Je eigen budget.
 • Het aantal pagina’s dat je website moet bevatten.
 • Welke extra functionaliteiten je wilt toevoegen.
 • Welke taken je precies wilt uitbesteden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen zelf teksten te schrijven of afbeeldingen toe te voegen, maar ook dit kun je natuurlijk uitbesteden.
 • De deadline van oplevering.
 • Het pakket aan acties om je website SEO-proof te maken.

Een betaalbare website laten maken is uiteraard ook iets dat je aan de experts van redefined. kunt overlaten. Neem voor een webdesign offerte of meer informatie gerust contact met ons op.

Geschreven door:

Toby van Vuuren

Wat zijn de verschillende soorten community kanalen | complete uitleg 2023

Wat zijn de verschillende soorten community kanalen | complete uitleg 2023

Hoe laat je een online community groeien | complete uitleg 2023

Hoe laat je een online community groeien | complete uitleg 2023

Website ontwikkeling – 6 belangrijke factoren om rekening mee te houden

Website ontwikkeling – 6 belangrijke factoren om rekening mee te houden
× Stel direct je vraag