23 december 2022
Website

5 webdesign tips voor SAAS bedrijven

Er zijn verschillende elementen die belangrijk zijn voor een goed functionerende SaaS-website, maar hier zijn vijf belangrijke elementen die je in overweging moet nemen:

Max van Zuilen

Eigenaar & Design

Hieronder lees je de 5 belangrijkste webdesign tips voor een SAAS website. Je kunt deze tips gebruiken om jouw SAAS product beter in de markt te zetten.

1. Gebruiksvriendelijkheid

De website moet gemakkelijk te gebruiken zijn voor alle bezoekers, ongeacht hun vaardigheidsniveau. Dit betekent dat de navigatie duidelijk en logisch moet zijn en dat de functies gemakkelijk te vinden en te gebruiken zijn.

2. Responsive design

Met steeds meer mensen die op hun mobiele telefoons surfen, is het belangrijk dat de website goed functioneert op alle soorten apparaten. Zorg ervoor dat de website responsive is en goed wordt weergegeven op desktop, tablet en mobiele telefoons.

3. Visuele aantrekkelijkheid

Het is belangrijk dat de website aantrekkelijk is voor bezoekers, omdat dit kan helpen om hun aandacht te vestigen en hen te overtuigen om verder te blijven kijken. Zorg ervoor dat de website visueel aantrekkelijk is en een professionele uitstraling heeft.

4. Duidelijke call-to-action

Zorg ervoor dat het duidelijk is wat bezoekers op de website moeten doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn om zich te registreren voor een proefversie, om contact op te nemen of om direct een product te kopen. Zorg ervoor dat de call-to-action duidelijk en gemakkelijk te vinden is op de website.

5. Vertrouwen wekken

Bezoekers moeten vertrouwen hebben in de SaaS-dienst die je aanbiedt. Zorg ervoor dat je de voordelen van je dienst duidelijk communiceert en laat zien hoe je dienst de behoeften van de gebruiker kan vervullen. Laat ook recensies van tevreden klanten zien en vermeld eventueel bekende klanten om vertrouwen te wekken.

Geschreven door:

Max van Zuilen

Marketing
Social Media. Gebruik het om meer klanten te werven.
Leestijd: 3 minuten
Marketing
Zoekmachineoptimalisatie (SEO) en wat het voor jou kan doen
Leestijd: 8 minuten
Website
Website ontwikkeling – Welke factoren zijn belangrijk?
Leestijd: 15 minuten
Kom meer te weten

Kunnen wij je helpen bij een van de volgende onderdelen?